Stage in Het Lokaal

Stage in Het Lokaal

Hallo, ik ben Shelly, een van de twee stagiaires in de opleidingswinkel Het Lokaal. Ik loop stage op de donderdag en vrijdagmiddag gelijk na school. Ik vind het best wel leuk hier, het is lekker rustig en we kunnen daarom ook alle aandacht geven aan de klanten die hier komen en ook kunnen we ze beter helpen.
We krijgen elke week opdrachten die we moeten uitvoeren in ons eigen tempo en het zijn altijd ook wel leuke opdrachten zoals: naar de winkel gaan om spullen halen die nodig zijn, een mooie artikelpresentatie maken voor in ons verslag, de winkel netjes houden, knutselwerkjes maken, artikelen inboeken en voorzien van een prijskaartje, de winkel decoreren, het thema van de winkel veranderen met elk seizoen of feestdag.

We zijn uitgenodigd om mee te doen aan een markt waar we spulletjes van de winkel mogen verkopen en spullen met het thema van Moederdag. We hebben al bedacht wat we gaan verkopen en het al helemaal klaargelegd en in dozen gestopt, zodat we het makkelijk kunnen meenemen, dus alles is al helemaal goed voorbereid en klaar voor de MBO Straat.
Ook komt er op de vrijdag een klas met studenten naar Het Lokaal, want het is een opleidingswinkel waar ook les wordt gegeven aan studenten. Ikzelf kom altijd op de dinsdag hier om les te krijgen en praktijk te kunnen doen in de winkel. We leren hier hoe we moeten omgaan met de kassa, hoe we de artikelen kunnen checken en dat we ook nog opletten op de manco, breuk of artikelen die teveel zijn. We oefenen ook voor ons examen, want die wordt in Het Lokaal gehouden.

Dit was mijn eerste blog over Het lokaal. Kom gauw even langs om te kijken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *